Εκλογές στην Ελληνική Κοινότητα Ντίσελντορφ | Στηρίζουμε Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών

Μετανάστρια, μετανάστη,

Σε λίγες μέρες καλούμαστε να εκλέξουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Ελληνική Κοινότητα του Ντίσσελντορφ. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες του εκφυλισμού της Κοινότητας, γεγονός που οδήγησε σε ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας των Δ.Σ., των Νέων Δυνάμεων, της ΠΑΣΚΕΜ και του Ανεξάρτητου Ενωτικού Συνδυασμού. Στην προσπάθειά τους να βάλουν οριστική ταφόπλακα στον ιστορικό αυτό φορέα, βρήκαν απέναντί τους την Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών, η οποία καταψήφισε την πρόταση για διάλυση.

Σε μια εποχή που νέα κύματα μεταναστών αναζητούν μια θέση στον ήλιο από όλες τις γωνιές του πλανήτη, όλο και περισσότεροι Έλληνες, χτυπημένοι από τις συνέπειες της κρίσης, των μνημονίων των ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, έρχονται στο εξωτρικό για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, για σπουδές. Είναι γνωστοί, ιδιαίτερα, οι εξαντλητικοί όροι με τους οποίους εργάζεται το προσωπικό στο χώρο της υγείας, καθώς και σε ελληνικές επιχειρήσεις (εστιατόρια, αποθήκες). Αντιλαμβάνονται και αυτοί πως ακόμη και στην «ατμομηχανή της ανάπτυξης», τα πράγματα για το λαό διαρκώς χειροτερεύουν. Παράλληλα, ενισχύεται ο φασισμός, σπέρνοντας το μίσος ανάμεσα σε «ντόπιους» και «ξένους» εργαζόμενους, στοχοποιώντας τους μετανάστες για τα καθημερινά υπαρκτά προβλήματα στην πόλη μας, συνολικά στη Γερμανία αλλά και ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτή την κατάσταση σήμερα, η Ελληνική Κοινότητα του Ντίσσεντορφ καλείται να παίξει τον ρόλο της ως φορέας συσπείρωσης και δράσης στην πόλη μας. Για να εκπληρώσει το ρόλο της, χρειάζεται ένα Διοικητικό Συμβούλιο, που από κοινού με τις μετανάστριες και τους μετανάστες, θα κινητοποιείται για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Παλεύουμε για μια ζωντανή Ελληνική Κοινότητα στο Ντίσσελντορφ

• που θα αποτελεί χώρο έκφρασης και δράσης των μεταναστών, των εργαζομένων στην πόλη μας και των παιδιών τους.

• που θα διεκδικεί καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους. Πλήρη, μόνιμη και σταθερή δουλειά, με εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, ελεύθερο δημιουργικό χρόνο. Που θα αποτελεί συνδετικό κρίκο με τα αγωνιστικά σωματεία και συβούλια στους χώρους δουλειάς.

• που θα αντιπαλεύει τον φασισμό και την ξενοφοβία σε οποιαδήποτε έκφρασή τους ανάμεσα στους μετανάστες και γενικά στην πόλη μας.

Στις εκλογές για τα όργανα εκπροσώπησης της Ελληνικής Κοινότητας Ντίσσελντορφ
στηρίζουμε Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών

Κυριακή 9 Ιουνίου, από τις 10.00 έως τις 18.00 Πνευματικό Κέντρο Αγίου Ανδρέα, Am Schönenkamp 1, 40599 Düsseldorf