Βρετανία | Περίπου 14.000.000 άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Στο συμπέρασμα ότι περίπου 14.000.000 άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας κατέληξε, σε σχετική του έκθεση, ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ για την ακραία φτώχεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα Φίλιπ Άλστον.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Άλστον, ο οποίος επισκέπτηκε 9 πόλεις της Βρετανίας σε διάστημα 12 ημερών, το χάσμα μεταξύ πλουσίων-φτωχών βαθαίνει ολοένα και περισσότερο, οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται επικίνδυνα ενώ επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση των φτωχότερων στρωμάτων.

Επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη νομοτελειακά αυξάνει τις ανισότητες, αποδίδοντας κέρδη για το κεφάλαιο και μιζέρια για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, η έκθεση του ΟΗΕ κάνει λόγο για ποσοστό φτώχειας μεταξύ των παιδιών στη Βρετανία που θα μπορούσε να ανέλθει σε 40% ενώ, βάσει των εθνικών κριτηρίων, 1 στους 5 βρετανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Στην ίδια χώρα, το 2017 καταγράφτηκαν περισσότεροι από 300.000 άστεγοι.

Είτε υπάρξει BREXIT, είτε όχι, όσο τα κλειδιά της οικονομίας παραμένουν στα χέρια του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων, όσο υπάρχει ο βάρβαρος καπιταλισμός, ο λαός, οι εργαζόμενοι θα υποφέρουμε για τα κέρδη τους. Είτε ζούμε στην Γερμανία, είτε Ελλάδα, είτε Βρετανία. Ας καταλάβουμε ότι εμείς δημιουργούμε τον πλούτο και εμείς πρέπει να τον απολαμβάνουμε.

Να αγωνιστούμε για την ανατροπή του βάρβαρου και απάνθρωπου καπιταλισμού, που μόνο φτώχεια, πολέμους, εξαθλίωση μας προσφέρει. Εμείς τους προσφέρουμε τον πλούτο που παράγουμε, την ζωή μας. Χωρίς εμάς δεν μπορούν. Είναι παράσιτα. Εμείς χωρίς αυτούς μπορούμε!

πληροφορίες: Guardian / BBC.