ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Η Επιτροπή Αγώνα  Ντίσελντορφ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, οι οποίοι λεπτό με το λεπτό αυξάνονται συνεχώς καθώς και στους τραυματίες και τους πυροπαθείς που βρίσκονται και θα βρεθούν σε όλο και χειρότερη θέση.

Γνωρίζουμε ότι οι πυροσβέστες αλλά και εθελοντές δίνουν όλες τους τις δυνάμεις, με αυταπάρνηση στη μάχη κατά της φωτιάς και των απεγκλωβισμών. Ωστόσο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, τη σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και κατ’ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

Η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

H υποστελέχωση σε προσωπικό, τα ανεπαρκή μέσα δασοπυρόσβεσης και υποδομών αντιπυρικής προστασίας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ενώ δίνει γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της “ανάπτυξής”, αντιμετωπίζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως “κόστος”. Μεγάλες ευθύνες έχει τόσο η τωρινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες αλλά και όσες πολιτικές δυνάμεις στηρίζουν αυτήν την πολιτική.

(για ενημέρωση επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του 902.gr)