ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ | ΑντιΝΑΤΟϊκές εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες στις 6 – 7 Ιούλη 2018


Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) συνεχίζει τη διεθνή καμπάνια «ΝΑΙ στην Ειρήνη – ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ» και οργανώνει αντιΝΑΤΟϊκές εκδηλώσεις στις 6 και 7 Ιούλη στις Βρυξέλλες, στη «διπλή πρωτεύουσα» δύο ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις είναι:

— Στις 6 Ιούλη, της INTAL Βελγίου στις 6.30 μ.μ.

— Στις 7 Ιούλη, Διεθνής αντιΝΑΤΟϊκή διάσκεψη του ΠΣΕ.

— Στις 7 Ιούλη, στις 3.30 μ.μ., συγκέντρωση και πορεία από το Gare Du Nord.

Τα αντιιμπεριαλιστικά φιλειρηνικά κινήματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι από Βέλγιο, Ελλάδα, Πορτογαλία, Πολωνία, Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Νεπάλ, Ιρλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Νορβηγία, Ιράν, Ελβετία, Κύπρο. Επίσης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών και τη Διεθνή Ένωση Δημοκρατικών Νομικών.

Το ΠΣΕ θα εκπροσωπήσουν οι Θανάσης Παφίλης και Ηρακλής Τσαβδαρίδης, γενικός γραμματέας και εκτελεστικός γραμματέας του αντίστοιχα, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης από την ΕΕΔΥΕ αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Νίκο Ζώκα, αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, η Δέσποινα Μάρκου, πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ και ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης από την Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

 

Το ΝΑΤΟ, από την ίδρυσή του, το 1949, δεν ήταν ποτέ και δεν μπορεί να γίνει ποτέ παράγοντας ασφάλειας υπέρ των λαών, όπως ισχυρίζονται οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων των οποίων τα συμφέροντα υπηρετεί. Αντιθέτως, πρόκειται για  δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει ούτε σύνορα ούτε κυριαρχικά δικαιώματα, είναι λυκοσυμμαχία βαμμένη με το αίμα των λαών.

Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.

Ο κίνδυνος γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου μάς χτυπάει την πόρτα, καθώς οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, της ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς είναι η βάση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και οξύνονται επικίνδυνα.

Η μόνη αποφασιστική, πραγματικά φιλειρηνική απάντηση των λαών είναι αυτή που:

  • κατευθύνεται στην ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την εξάλειψη των αιτιών που γεννάνε τον πόλεμο, την προσφυγιά, τη φτώχεια και
  • οδηγεί στην αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Ως Επιτροπή Αγώνα Ντίσελντορφ δεν ξεχνάμε ότι «ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα» και:

  • Καταδικάζουμε αποφασιστικά το ΝΑΤΟ.
  • Καταγγέλουμε τις κυβερνητικές πολιτικές των χωρών-μελών της λυκοσυμμαχίας που εμπλέκουν τους λαούς σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες.
  • Βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Απαιτούμε να κλείσουν τώρα όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις.
  • Ισχυροποιούμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες.
  • Στηρίζουμε τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους φονικούς σχεδιασμούς του.