ΓΕΡΜΑΝΙΑ, απεργιακές κινητοποιήσεις στην Υγεία | Απεργιακή κινητοποίηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ντίσελντορφ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Ιούνη 2018 οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Düsseldorf (Uniklinik) στη Γερμανία , ζητώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την πρόσληψη προσωπικού σε όλους τους κλάδους για την αντιμετώπιση των σοβαρότατων ελλείψεων που οδηγούν σε υπερεντατικοποίηση της εργασίας και δημιουργούν κινδύνους για την υγεία των ίδιων αλλά και των ασθενών, επηρεάζοντας αρνητικότατα και την ποιότητα της εκπαίδευσης των ιατρικών και νοσηλευτικών σχολών.

Τα αφεντικά της θυγατρικής GKD ( Gesselschaft für klinische Dienstleistungeng Düsseldorf mbH) του Νοσοκομείο, αρνούνται κάθε διαπραγμάτευση και αγνοούν κάθε απαίτηση των εργαζόμενων και μάλιστα δημιουργούν διασπαστικούς μηχανισμούς μεταξύ των εργαζόμενων.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ εκφράζει την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων και των σπουδαστών  στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ντίσελντορφ  και γενικά στον κλάδο . Γνωρίζουμε τη βασική αιτία που  γεννά τα προβλήματα, που δεν είναι άλλη από την εμπορευματοποίηση της Υγείας στον καπιταλισμό και το κυνήγι του κέρδους στις πλάτες τόσο των εργαζομένων στον κλάδο όσο και των ασθενών.

Θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Ιούνη τα οποία θα ξεκινήσουν από το νοσοκομείο.

Επίσης Τετάρτη 20 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια διαδήλωση στον κλάδο της Υγείας, καθώς θα λάβει χώρα στο Ντίσελντορφ συνέδριο των Υπουργών Υγειάς από όλα τα κρατίδια της Γερμανίας, στο οποίο μάλιστα δεν καλέστηκαν ούτε εργαζόμενοι, ούτε συνδικάτα. Η διαδήλωση θα ξεκινήσει από τον κεντρικό σταθμό της πόλης στις 11 το πρωί.