ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ 31.3.18

Στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή διεξάγεται σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων, για ενεργειακές διαδρομές, μερίδιο αγοράς και πωλήσεις όπλων. Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σχεδιάζουν την ένταξη νέων χωρών στους κόλπους τους (Σκόπια, Σερβια) ανάπτυξη νέων στρατιωτικών βάσεων (Αλεξανδρούπολη, Σύρο) και ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων (Σούδα, Αραξό). Η Ελληνική κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συνυπογραψει και στηρίξει όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ.

Η κατάσταση γίνεται πιο πολύπλοκη από τα σχέδια των ρωσικών μονοπωλίων για αύξηση της επιρροής τους στην περιοχή και με την προώθηση των δικών τους δρόμων φυσικού αερίου, αλλά και από την εμπλοκή στην περιοχή άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όπως η Κίνα και η Ινδία. Ταυτόχρονα περιφερειακές δυνάμεις όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία αυξάνουν την επιθετικότητα τους καταπατώντας τη εθνική κυριαρχία γειτονικών χωρών (Ελλάδα, Συρία, Ιράκ, Λίβανο, Υεμένη, Παλαιστίνη) και ανοίγουν νέες εστίες πολέμου και εντάσεων.

Όλα αυτά γίνονται σε βάρος των λαών που τα πληρώνουν από τη μια με αίμα και από την άλλη με βαριά αντιλαϊκά μέτρα, που κτυπούν εισοδήματα, συντάξεις , κοινωνικές παροχές και εργατικά δικαιώματα.

Σαν Επιτροπή Αγώνα Ντίσελντορφ, χαιρετίζουμε την πορεία ειρήνης και αγωνιζόμαστε μαζί με τη εργατική τάξη:

  • Ενάντια σε κάθε προσπάθεια για αλλαγές συνόρων, που οδηγούν στην αιματοχυσία των λαών.
  • Ενάντια στον εθνικισμό και στο φασισμό, που επιδιώκει να κρύψει τον πραγματικό κοινό εχθρό των λαών , δηλαδή τον καπιταλισμό, τα μονοπώλια, της αστικές κυβερνήσεις και τις συμμαχίες τους.
  • Να οργανώσουμε και να ενισχύσουμε τις συνθήκες για την ανατροπή των αιτιών του πολέμου μια για πάντα