ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΛΟΝΔΙΝΟΥ | Εξόρμηση έξω από το κοινοβούλιο στη διάρκεια συνάντησης της υπουργού Εργασίας με τους Εργατικούς

Η Επιτροπή Αγώνα Μεταναστών Λονδίνου προχώρησε σε εξόρμηση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο όπου γινόταν η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου με στελέχη και βουλευτές των Εργατικών αλλά και «κίτρινων» σωματείων (σ.σ. όρος που χρησιμοποιείται για τα εργοδοτικά σωματεία) με αφορμή το Προσφυγικό.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν τους επισκέπτες και συζήτησαν έξω από το χώρο του κοινοβουλίου για τις προθέσεις της κυβέρνησης να απαγορεύσει ουσιαστικά τις απεργίες, για την καταστολή και τα αντιλαϊκά μέτρα.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα ανέφερε:

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο να απορρίψουν και να καταγγείλουν τις αντιμονοπωλιακές και αντεργατικές πολιτικές στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την ΕΕ (το Βέλγιο είναι ένα ακόμη πρόσφατο παράδειγμα).

Οι πολιτικές αυτές εφαρμόζονται προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία εμποδίων για την επίθεση επιχειρήσεων και κυβερνήσεων από τους εργαζόμενους, ανοίγοντας το έδαφος για μια νέα κλιμάκωση της επίθεσης σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού ή εξάλειψης του δικαιώματος απεργίας πρέπει να αντιμετωπίσει την ισχυρή αντίθεση των εργαζομένων και των συνδικάτων. Το δικαίωμα στην απεργία κερδήθηκε μετά από πολλούς αιματηρούς και ηρωικούς αγώνες και είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπιστούμε.

Υποστηρίζουμε τη συμμετοχή του εργαζόμενου λαού της Ελλάδας στην εθνική γενική απεργία στις 14 Δεκεμβρίου! Συμπαραστεκόμαστε με το ΠΑΜΕ στην Ελλάδα, απαιτώντας:

“Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα να οργανώνουμε, να αγωνιζόμαστε και να ενεργούμε συλλογικά – Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία!”.

Συνενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την επιθετικότητα του κεφαλαίου που υλοποιείται από εργοδότες και κυβερνήσεις, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα, σε κάθε χώρα της ΕΕ και σε ολόκληρο τον κόσμο».

(αναδημοσίευση από τον  902.gr)