ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ | «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία»

«Κάτω τα ξερά σας από την απεργία» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για την τροπολογία της κυβέρνησης που χτυπά το δικαίωμα στην απεργία. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Είναι βαθιά γελασμένοι στην κυβέρνηση αν νομίζουν πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα παραδώσει το δικαίωμα στην απεργία στα αφεντικά, αν θεωρούν πως με άθλιες μεθοδεύσεις θα χτυπήσουν τους εργατικούς αγώνες, ξεγελώντας τα Σωματεία και τους εργαζόμενους.

Έχουν το θράσος να μιλούν για δημοκρατία και να την επικαλούνται, αυτοί που έφεραν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό την Κυριακή του Πάσχα, που έφεραν τα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης σε τροπολογία σύμβασης για τα ψάρια και χθες βράδυ έβαλαν το χτύπημα της απεργίας σε τετελεσμένη συζήτηση που αφορούσε τους δορυφόρους και το διάστημα.

Μιλούν για δημοκρατία αυτοί που μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου έχουν βάλει στο μάτι τους εργατικούς αγώνες και τα Συνδικάτα, προσφέροντας μέγιστες υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους, κάνοντας όλη τη βρώμικη δουλειά που έχει απομείνει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη στάση της έχει αποθρασύνει την εργοδοσία, σε σημείο την προηγούμενη εβδομάδα να κινητοποιούνται ΜΑΤ και εισαγγελείς, προκειμένου να συλλάβουν απλήρωτους εργαζόμενους 18 μηνών, επειδή διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Σήμερα δόθηκε μια πρώτη, μικρή απάντηση στην εργοδοσία και τους ανθρώπους της στο πολιτικό σύστημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους με αισιοδοξία, πίστη στο δίκιο τους και μαχητικότητα να δώσουν αποφασιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Να δοθεί μήνυμα στη μεγαλοεργοδοσία και στους ανθρώπους της σε κυβέρνηση και στα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου, πως με νόμους και καταστολή δεν καταργείται η πάλη των τάξεων.

Η εργατική τάξη θα σπάσει στην πράξη όσους νόμους κι αν φέρουν που θα στοχεύουν στον παροπλισμό της, που θα περιορίζει το δικαίωμά της να αμφισβητεί την εξουσία του κεφαλαίου.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!». 

 (αναδημοσίευση από τον 902.gr)