ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ καταγγέλλει στους Έλληνες μετανάστες την άνανδρη, τραμπούκικη επίθεση των φασιστοειδών και τη στάση του εκπροσώπου του Ελληνικού Προξενείου του Ντίσελντορφ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – ανοιχτής συγκέντρωσης στις 26 Nοέμβρη στο Ντίσελντορφ.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ως οφείλαμε ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα και αντιπροσωπεία μας παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Όταν πήρε το λόγο ο αντιπρόσωπος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ δέχτηκε αυτός και άλλα μέλη τις επιτροπής σωματική και λεκτική επίθεση από ομάδα φασιστοειδών, οι οποίοι με περίσσιο θράσος και τραμπουκισμό εξαπέλυσαν άμεσες απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας. Φανερά ενοχλημένος από την παρέμβαση του αντιπροσώπου μας ήταν και ο εκπρόσωπος του προξενείου.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα για να αναδειχτούν τα προβλήματα των σχολείων, να ξεσκεπαστεί η πραγματική τους αιτία και να αναδειχτεί ο δρόμος για τη λύση τους.

Σε συζητήσεις με γονείς, καθηγητές και μαθητές, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε προξενεία και συσκέψεις ανέδειξαν, όπως και στη συγκεκριμένη εκδήλωση, την πολιτική που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των Ελλήνων μεταναστών και των παιδιών μας.

Ακόμα μία χρονιά είμαστε αντιμέτωπη με υποβαθμισμένα ελληνόγλωσσα σχολεία, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να μας πείσει ότι “όλα άρχισαν κανονικά” ή ότι “παίρνονται μέτρα για τα προβλήματα” και φτάσαμε στο Δεκέμβριο με τα γνωστά σε όλους προβλήματα. Τραγικές ελλείψεις βιβλίων και εκπαιδευτικών, βασικά μαθήματα που είτε δεν διδάσκονται καθόλου είτε “διδάσκονται” από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, εκπαιδευτικοί που ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη με δικά τους έξοδα για να καλύψουν τα κενά, οικογένειες που πληρώνουν υπέρογκα ποσά μηνιαίως για να φτάσουν τα παιδιά τους στο σχολείο, όργιο παραπαιδείας κ.ά.

Είναι φανερό ότι ενοχλούνται οι εκπρόσωποι της αστικής διαχείρισης και τα φασιστοειδή για την πρόταση που έχει ταξικό μεταναστευτικό κίνημα που χτυπάει στην καρδιά του προβλήματος, που μαζί με πρωτοπόρους εργαζόμενους παλεύουν για τα δικαιώματα αυτών και των παιδιών τους. Είναι τσιράκια των αφεντικών και αποτελούν εχθρό όλων των εργαζομένων.

Δηλώνουμε ότι οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας τρομάζουν ούτε μας κάνουν να υποχωρούμε από τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των νέων συνολικά, των εργαζόμενων, των άνεργων, των λαικών στρωμάτων. Δεν εθελοτυφλούμε στα αίτια που δημιουργούν τα προβλήματα μας, ξέρουμε πια πολιτική μας έκανε μετανάστες, είναι η ίδια πολιτική που κλείνει σχολειά, που βλέπει την παιδεία ως εμπόρευμα, που δημιουργεί φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς γνώσεις, χωρίς να μπορούν να αναπτύξουν ολόπλευρα τις προσωπικότητες τους, που δημιουργεί φτώχεια, ανεργία, πολέμους. Είναι η πολιτική που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της αστικής τάξης, των βιομήχανων, των εφοπλιστών και των κομμάτων τους.

Η φασιστική ιδεολογία δεν χωρά ανάμεσα σε μετανάστες!

Στη νέα γένια αξίζει ένα άλλο σχολειό που να πάτα στις σύγχρονες ανάγκες της και τις σύγχρονες δυνατότητες!

Καλούμε την Ομοσπονδία Γονέων, την ΕΛΜΕ, τα μαθητικά συμβούλια και όλους του Έλληνες μετανάστες να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια και να δείξουν την αντίθεση τους, απομονώνοντας τέτοιου είδους εγκληματίες – τραμπούκους και την ιδεολογία τους

Κάνεις μονός του! Δίνουμε το χέρι σε οποίον σηκώνεται!