Μεταφορά και εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου | Ανακοίνωση του Μ.Α.Σ.

Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία «με την στήριξη και ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των κομμάτων που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές οργανώσεις, ανοίγει συζήτηση με το ΝΑΤΟ για να μεταφερθούν υποδομές και πυρηνικές κεφαλές στις βάσεις της Σούδας στη Κρήτη και του Αράξου στην Αχαΐα από το Ινστριλίκ της Τουρκίας» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Παίζουν με τη φωτιά και μπλέκουν το λαό και τη νεολαία ακόμα βαθύτερα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη περιοχή.

Είναι προκλητική η στάση της κυβέρνησης. Την ώρα που υπάρχουν καταγγελίες πως έχει προχωρήσει η συντήρηση, η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αράξου για να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικάνικα πυρηνικά όπλα, η κυβέρνηση κρατά το στόμα της κλειστό!

Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την ανανέωση της βάσης της Σούδας με το ΝΑΤΟ που έγινε πρόσφατα μέσα σε μία νύχτα, τα “σούρτα φέρτα” στελεχών του ΝΑΤΟ στην χώρα και οι ευχαριστίες τους προς τη κυβέρνηση για τη βοήθεια που δίνει στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, σηματοδοτούν πως χρειάζεται να είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Οι αυταπάτες περί “σταθερότητας και ασφάλειας της χώρας” μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που καλλιεργούν τα κόμματα υπερασπιστές των επιχειρηματικών συμφερόντων, πέφτουν μια προς μία μπροστά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη ΣΥΡΙΑ, την Ουκρανία, τη πορεία διχοτόμησης της Κύπρου, τις εντάσεις στα Βαλκάνια.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους σε συναγερμό! Στον αγώνα για μόρφωση και δουλειά που δίνουμε καθημερινά, μαζί με το εργατικό λαικό κίνημα να αποτρέψουμε τα επικίνδυνα σχέδια κλιμάκωσης της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στα πυρηνικά όπλα.

Παλεύουμε μαχητικά, μαζικά, ανυποχώρητα για :

  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι εργασίες υποδοχής νέων οπλικών συστημάτων στη βάση της Σούδας και των πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Να σταματήσει οποιαδήποτε συνεργασία πανεπιστημίων και ΤΕΙ με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ.
  • Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους ενάντια στους λαούς.
  • Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις από τις στρατιωτικές αποστολές ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.»

(αναδημοσίευση από τον ιστότοπο του Μ.Α.Σ.)