Σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ | Ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη από την Επιτροπή Αγώνα Ντίσελντορφ

Σύσκεψη διοργανώνει  την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ. με αντικείμενο την πρόταση για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει ότι: «Εν όψη της ΔΕΘ τα κυβερνητικά κλιμάκια με επικεφαλής τον πρωθυπουργό θα επιδοθούν σε ένα ακόμα show απάτης και αποπροσανατολισμού και ένας από τους βασικούς πυλώνες αναφοράς θα είναι ο Οργανισμός στον οποίο εργαζόμαστε.

Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ γνωρίζουμε την αλήθεια και αυτή είναι εντελώς διαφορετική από όσα θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός και τα επιτελεία του.

Έχοντας στα χέρια μας το τελικό σχέδιο της πρότασης που βρίσκεται σε διαβούλευση μεταξύ υπουργείου και του προεδρείου του Συνδικάτου έχουμε να σας πούμε τα εξής:

Πρόκειται για το χειρότερο σχέδιο ΣΣΕ που έχει υπάρξει στην ιστορία -τουλάχιστον των τελευταίων δεκαετιών- του Συνδικάτου μας!!!

Η πλειοψηφία του Συνδικάτου για να σώσει το τομάρι της και να διασφαλίσει τα προνόμια της και τη μακροημέρευση της στις καρέκλες, έκανε στροφή 180ο και τώρα στηρίζει με τα μπούνια αυτούς που κατηγορούσε ως καταστροφείς του ΟΑΣΘ.

Αυτό όμως συνεπάγεται την άνευ όρων παράδοση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ορέξεις του Υπουργείου και της νέας διοίκησης.

Η πλειοψηφία του Συνδικάτου κωλυσιεργεί σκόπιμα και δεν ενημερώνει τους εργαζόμενους για:

  • τις μεγάλες μειώσεις μισθών,
  • τις αλλαγές προς το χειρότερο στα εργασιακά και άρα στην καθημερινότητα των οδηγών και όχι μόνο,
  • την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας μετά το 2019 και τις παραπέρα δυσμενείς επιπτώσεις που αυτό θα επιφέρει στη ζωή των εργαζομένων.

Ως Επιτροπή Αγώνα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε για όλα τα παραπάνω γιατί στη χάβρα της Γενικής Συνέλευσης δεν πρόκειται -σκόπιμα- να γίνει καμιά σοβαρή ανάλυση και πολλοί συνάδελφοι θα ψηφίσουν χωρίς να γνωρίζουν τί τους περιμένει…

Στη σύσκεψη θα παρευρεθεί συνάδελφος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΜΕ) και εργαζόμενος οδηγός της ΟΣΥ για να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις.

Παράλληλα, καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ κόντρα στην κυβερνητική προπαγάνδα, γνωρίζοντας ότι η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τον ΟΑΣΘ φέρνει:

  • μείωση μισθών,
  • εντατικοποίηση της εργασίας,
  • μείωση του συγκοινωνιακού έργου,
  • αυξήσεις στα εισιτήρια.

(αναδημοσίευση από τον 902.gr)

Ως Επιτροπή Αγώνα Ντίσελντορφ, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ. και με όλους τους εργαζόμενους του Οργανισμού.