Κυβερνητικές εξαγγελίες για το Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα | Ανακοίνωση της Α.Σ.Γ.Μ.Ε.

Σε συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) συζήτησε το προσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. «Ως ΑΣΓΜΕ εκφράζουμε έντονα τον προβληματισμό μας και τις ανησυχίες μας για τις προθέσεις της κυβέρνησης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει η Α.Σ.Γ.Μ.Ε.:

«Ως γονείς θέλουμε τα παιδιά μας να μορφώνονται ολόπλευρα και να χαίρονται την εφηβεία τους. Όμως με τη συγκεκριμένη πρόταση ακυρώνεται εντελώς ο μορφωτικός χαρακτήρας των τελευταίων τάξεων του Λυκείου και σταματά η γενική μόρφωση στα 15 χρόνια, όταν υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει τα παιδιά μας να γνωρίσουν ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν.

Ως γονείς θέλουμε να σταματήσει εδώ και τώρα η οικονομική αιμορραγία των οικογενειών μας από την παραπαιδεία και τα φροντιστήρια. Όμως η πείρα δείχνει ότι η μετατροπή του Λυκείου σε προθάλαμο εξετάσεων σπρώχνει στα φροντιστήρια.

Ως γονείς θέλουμε ένα σχολείο ενιαίο που θα χωρά όλη τη γνώση και όλα τα παιδιά. Όμως στο Λύκειο που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση οι ταμπέλες θα μπαίνουν στους μαθητές από νωρίς και θα σφραγίζουν τη μελλοντική τους πορεία.

Εμείς θέλουμε ένα Λύκειο που θα είναι πλήρως αποδεσμευμένο από τις εξετάσεις και όχι οι εξετάσεις να καθορίζουν τα πάντα στο πρόγραμμα του σχολείου.

Ως ΑΣΓΜΕ δηλώνουμε αντίθετοι στα σχέδια της κυβέρνησης, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και για Ενιαίο 12χρονο Υποχρεωτικό Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο και επίσης θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας στον αγώνα τους για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

(αναδημοσίευση από τον 902.gr)