ΝΑΤΟϊκή Σύνοδος Κορυφής 2017 | Αντι-ΝΑΤΟϊκές δράσεις του Π.Σ.Ε., 23-24 Μάη, Βρυξέλλες

ΝΑΙ στην Ειρήνη!
ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ!

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (Π.Σ.Ε.) κλιμακώνει τις αντί-ΝΑΤΟϊκές δράσεις και πρωτοβουλίες του τις ερχόμενες μέρες στις Βρυξέλλες, την έδρα δύο ιμπεριαλιστικών οργανισμών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, το οποίο διεξάγει στις 24 και 25 Μάη 2017 την ετήσια σύνοδο κορυφής του, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα τα νέα γραφεία του στην ίδια πόλη.

Το Π.Σ.Ε. ανακοινώνει τρία σημεία από το πρόγραμμά του στις Βρυξέλλες:

  • Θα συμμετέχει με την πρόεδρο Maria do Socorro Gomes Coelho και τον Εκτελεστικό Γραμματέα Ηρακλή Τσαβδαρίδη σε ανοιχτή εκδήλωση κατά του ΝΑΤΟ στις 23 Μάη στις 19.00, με διοργανωτή την βελγική οργάνωση INTAL, μέλος του Π.Σ.Ε.
  • Θα διοργανώσει στις 24 Μάη από τις 11.00 έως τις 16.00 διεθνή αντί-ΝΑΤΟϊκή διάσκεψη σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου θα εισηγηθούν η Πρόεδρος Maria do Socorro Gomes Coelho και ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Παφίλης. Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίζει ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, έχουν δηλώσει συμμετοχή εκπρόσωποι αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων από 18 χώρες (Βέλγιο, Βραζιλία, Γερμανία, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ιταλία, Ιράν, Καναδάς, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Νεπάλ, Πολωνία, Πορτογαλία, Σερβία, Σρι Λάνκα, Συρία, Τσεχία και Τουρκία). Επίσης, θα χαιρετίσουν στη διάσκεψη του Π.Σ.Ε. εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (Π.Ο.Δ.Ν.) και της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατικών Νομικών (I.A.D.L.).
  • Θα συμμετέχει με δικό του διεθνές μπλοκ στη διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του ΝΑΤΟ στις 24 Μάη στις 17.00, με χώρο συγκέντρωσης το βόρειο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης (Gare du Nord).

Από την Ελλάδα μεταβαίνει 20μελής αντιπροσωπεία, ανάμεσα στους οποίους θα βρίσκονται ο Σταύρος Τάσσος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, ο Γιώργος Χαλαβατζής, εκ μέρους του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, η Μαιρήνη Στεφανίδη, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, η Δέσποινα Μάρκου, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και ο Μάλαμας Τσαρδάκης, μέλος της Γραμματείας της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα.

(αναδημοσίευση από τον 902.gr)