Σχόλιο του Π.Α.ΜΕ. για το μήνυμα «Αλληλεγγύης» προς τους εργαζομένους της Ελλάδας από την I.T.U.C.

Σε σχόλιό του για το μήνυμα «Αλληλεγγύης» προς τους εργαζόμενους της Ελλάδας από το γνωστό όργανο των πολυεθνικών, τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (I.T.U.C.), το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σημειώνει:

«Σε μια προκλητική ανακοίνωση, δήθεν αλληλεγγύης στους Έλληνες εργαζόμενους, η ITUC, το γνωστό όργανο των πολυεθνικών, καλεί τους εργαζόμενους της Ελλάδας να απεργήσουν διεκδικώντας “ανάπτυξη της οικονομίας”. Επαναφέρουν δηλαδή το χιλιομασημένο παραμύθι περί καλών και κακών συνταγών, θέλουν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μέτρα στήριξης των πολυεθνικών, υπέρ της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, να δεχτούν να θυσιάσουν τις ανάγκες τους.

Ταυτόχρονα η ITUC επιχειρεί να αθωώσει το ρόλο ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΔΝΤ λέγοντας “το ΔΝΤ δείχνει να έχει κατανοήσει ελάχιστα έως και καθόλου το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα και πραγματικά στον κόσμο γενικότερα”.

Οι γραφειοκράτες, κατ’ όνομα εκπρόσωποι των εργατών, που δεν θα αναγνώριζαν μια απεργία ακόμη και αν περνούσε από μπροστά τους (γιατί δεν έχουν προκηρύξει και ποτέ απεργία), κάνουν ότι δεν βλέπουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα, αποτέλεσμα του ξεζουμίσματος των εργατών. Αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν ακριβώς για να διασφαλίσουν τα κέρδη των πολυεθνικών.

Αποκρύπτουν ότι ως αποτέλεσμα των λεγόμενων “βέλτιστων Ευρωπαϊκών Πρακτικών”, τις οποίες προωθούν από κοινού την ΕΕ και τους εργοδότες, το 66% των νέων θέσεων εργασίας είναι σε ελαστικές σχέσεις εργασίας, με μισό μισθό και ημερομηνία λήξης. Ενώ σε αυτή τη κατεύθυνση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απελευθερώνει πλήρως τη λειτουργία των δουλεμπορικών γραφείων ευρέσεως εργασίας, νομιμοποιεί το λοκ-άουτ και χτυπά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.

“Ξεχνούν” ότι το μέλος της ITUC, η ΓΣΕΕ στην Ελλάδα, έβαλε την υπογραφή της στην μείωση του βασικού μισθού κατά 25%.

Η ITUC, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών οργανισμών, μεγάλων πολυεθνικών και κυβερνήσεων, επιχειρεί να παίξει παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων της Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας θα απαντήσουν δυναμικά στα σχέδια εργοδοτών, πολυεθνικών, ΕΕ, ΔΝΤ και του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Τα σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στη δύναμη του ΠΑΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους να απεργήσουν στις 8 Δεκέμβρη διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους, με τις σημαίες του ΠΑΜΕ και του παγκόσμιου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας».

(αναδημοσίευση από τον 902.gr)