Εργατική Πρωτομαγιά 2016 | Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, 1η Μάη, 9:45πμ, Düsseldorf Hbf

1886 – 2016: 130 χρόνια Εργατική Πρωτομαγιά. Συνεχίζουμε ενάντια στην καπιταλιστική σκλαβιά, στον πόλεμο, στην ανεργία, στη φτώχεια.

130 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο που διεκδικούσαν το δικαίωμα στο 8ωρο. Σε όλα τα χρόνια που ακολούθησαν ως και σήμερα η παγκόσμια εργατική τάξη δε σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για τα δικαιώματά της, την ειρήνη, τον πολιτισμό, τον ελεύθερο χρόνο, τη ζωή.

Οι καπιταλιστές αντιθέτως δε διστάζουν να τσακίζουν με κάθε μέσο λαούς και εργατικές κατακτήσεις και να ξεθάβουν το φασισμό από τα σκουπίδια της ιστορίας, όπου τον είχε στείλει η πάλη των λαών, για να κτυπήσουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις και να διασπάσουν την ενότητα της εργατικής τάξης, αποβλέποντας μόνο στη διασφάλιση των κερδών τους μπροστά στα αδιέξοδα του συστήματος.

Οι σημερινές συνθήκες επιβάλουν όσο ποτέ άλλοτε τη διεκδίκηση, ενάντια στους καπιταλιστές και στο πολιτικό τους προσωπικό, να πάρουμε οι ίδιοι οριστικά στα χέρια μας ολόκληρο τον πλούτο που εμείς παράγουμε.

Για το σκοπό αυτό απαιτείται οργάνωση όλων των εργαζομένων και ταξικός αγώνας ώστε να δοθεί απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, να κτιστεί η αντιμονοπωλιακή-αντικαπιταλιστική συμμαχία με επιτροπές αγώνα σε εργασιακούς χώρους, σε γειτονιές, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν, για αλλαγή σε ταξική κατεύθυνση των συσχετισμών στα εργατικά σωματεία και ξεσκέπασμα της ρεφορμιστικής πολιτικής που ακολουθούν οι ηγεσίες τους (π.χ. Ver.di, IG-Metall), κόντρα στη λογική της «ταξικής συνεργασίας».

Η Επιτροπή Αγώνα Ντίσελντορφ, τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας και δίνοντας υπόσχεση να δικαιωθεί οριστικά ο αγώνας τους, καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, τις γυναίκες, τις νέες και τους νέους να μείνουν μακριά από εκδηλώσεις που αποπροσανατολίζουν και αλλοιώνουν την ταξική ουσία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και να συμμετέχουν στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και πορεία των συνδικάτων στο Ντίσελντορφ με τα μπλοκ των ταξικών δυνάμεων την Κυριακή 1η Μάη στις 9:45 π.μ. στο σταθμό Düsseldorf Hbf, με σημείο συνάντησης το χώρο μπροστά από το κτίριο της DGB, Friedrich-Ebert-Straße 34.