Ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες | Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα στη Γερμανία

aktionskomiteen_de-solidaritaet_gefluchtete_01

Μεγάλη και άμεση ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα για έμπρακτη ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ελλάδα που απηύθυναν το προηγούμενο διάστημα οι Επιτροπές Αγώνα στη Γερμανία. Το κάλεσμα απηύθυναν οι Επιτροπές Αγώνα Μονάχου, Στουτγάρδης, Μπέμπλινγκεν, Λούντβιγκσμπουργκ, Σόνρνντορφ, Φρανκφούρτης/Όφενμπαχ, Κολωνίας, Ντίσελντορφ, Φέλμπερτ / Βούπερταλ, Μπόχουμ / Ντόρτμουντ, Αμβούργου, Βερολίνου, Δρέσδης και η Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών Νυρεμβέργης και Βισμπάντεν.

Στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν με συγκινητικό τρόπο πολλοί Έλληνες, Γερμανοί και εργαζόμενοι άλλων εθνικοτήτων. Μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν χιλιάδες είδη υγιεινής, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, αφρόλουτρα, σαμπουάν, μωρομάντηλα, βιταμίνες, βρεφικές τροφές και είδη ρουχισμού και υπόδησης, ιδιαίτερα για μικρά παιδιά. Αφού συσκευάστηκε κατάλληλα το υλικό φορτώθηκε και βρίσκεται ήδη στο δρόμο για τη Θεσσαλονίκη, όπου τις επόμενες μέρες θα παραληφθεί από το Π.Α.ΜΕ. που θα έχει και την ευθύνη για τη διανομή του. Οι ανακοινώσεις των Επιτροπών Αγώνα στα ελληνικά, τα γερμανικά και τα αγγλικά μοιράστηκαν σε χιλιάδες εργαζόμενους σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, έγιναν πολλές συζητήσεις, αναδείχτηκαν οι ευθύνες που έχουν κύρια το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γίνονται στο βωμό της γεωπολιτικής κυριαρχίας, των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς, με αποτέλεσμα να ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι. Οι Επιτροπές κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, να μη γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών, να  μην κυριαρχήσουν οι  ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές από τους ίδιους που συμμετέχουν ή στηρίζουν τις επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά.

Η δράση των Επιτροπών Αγώνα θα συνεχιστεί πιο έντονα το επόμενο διάστημα, με εκδηλώσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις ώστε να κατανοήσουν όλοι οι εργαζόμενοι τις ευθύνες των ιμπεριαλιστικών χωρών, το ότι τους πολέμους τους γεννά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.  Για να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να κατανοήσουν ότι αυτό το σύστημα δεν διορθώνεται, αλλά μόνο ανατρέπεται, με μια άλλη εξουσία  εργατική που θα αξιοποιεί τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, όπου θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

(αναδημοσίευση από τον 902.gr)